Само за четири дни жертвите на китайския вирус се удвоиха

0
51
Снимка: архив

Починалите са 425. Само в провинция Хубей властите съобщиха за нови 64 смъртни случая

Броят на жертвите на коронавируса в Китай се увеличиха до 425, след като властите на провинция Хубей съобщиха за нови 64 смъртни случая, информира Франс прес. Заразените в провинцията са се увеличили рязко до 2345.

Страните от Г-7 съобщиха, че са се договорили да координират усилията за борба с разпространението на болестта, съобщи здравният министър на Германия Йенс Шпан, цитиран от ТАСС.

Ще бъдат съгласувани дейностите по спазване на превантивните мерки, за изследване на новия вирус, сътрудничество със Световната здравна организация, ЕС и Китай.
На този вирус можем да отговорим подобаващо единствено заедно, на международно и европейско равнище, каза Шпан.

Италианци и поляци са поставени под карантина, след като бяха върнати от Ухан, допълва Асошиейтед прес. Италиански военен самолет с италиански граждани кацна вчера сутринта край Рим и всички 56 души, включително шест деца, са изпратени във военна болница. Те ще останат под карантина 14 дни макар според италиански медии да са в добро здраве.

В Полша представител на болнично заведение съобщи, че никой от 30-те души, които са поставени под карантина в него, не показва симптоми на заболяването.

В Хърватия туристи от Тайван са носили табели, гласящи „не сме от Китай“, тъй като според тях заради страха от коронавируса азиатските туристи са изолирани и местни жители са бягали от тях.

Бразилия също е решила да репатрира свои граждани от Ухан и ще обяви извънредно положение в здравеопазването. От китайския град ще бъдат евакуирани между 40 и 55 бразилци, които 18 дни ще останат под карантина във военна база.