Световна шампионка по гимнастика си преряза вените

0
254
Александра Солдатова Снимка: 24 часа

После сама отишла в болница, където била настанена за лечение

Руска гимнастичка, четирикратна световна шампионка по художествена гимнастика Александра Солдатова е опитала да се самоубие в Москва, като си е прерязала вените, съобщава Baza.

Момичето е хоспитализирано в столична болница с дълбоки прорези на лявата ръка. Гимнастичката се намира в тежко състояние и е под лекарско наблюдение, отбелязва изданието.

На 4 февруари шефката на федерацията по художествена гимнастика в Русия Ирина Винер съобщи, че Александра няма да играе в московския етап за Гран при заради здравословни проблеми. Руски медии отбелязват, че тя страда от булимия. По думите на Винер гимнастичката е показала влошено здраве в процес на израстването и затова не я е включила в състезанието в Баку миналата година.

21-годишната Солдатова е от отбора на Русия по художествена гимнастика като е и трикратна световна шампионка за 2014, 2015 и 2018 г., както и световна шампионка с лента.

По-късно бе допълнено, че Александра сама се е обърнала към лекарите след опита за самоубийство. Тя е отишла в болница в Москва и обяснила, че е направила глупост и се е уплашила от постъпката си. Лекарите са я хоспитализирали.