Социологът Кънчо Стойчев: Записът с премиера е фалшив – това не е езикът, който Борисов използва

0
155
Кънчо Стойчев

Влизането на Васил Божков в политиката е невъзможно и несериозно, смята той

Записът с премиера е фалшив – това мнение изказа пред БНТ социологът Кънчо Стойчев. Наскоро сайтове разпространиха компрометиращ запис, за който се твърди, че е на премиера Борисов.

„Това не е езикът, който използва Борисов“, отбеляза Стойчев. Освен това посочи, че в записа се споменава алкохол, а премиерът не употребява алкохол.

За обявения политически проект на укриващия се в Дубай Васил Божков той заяви, че не може да се коментира в сериозен политически анализ.

„Това са заявки, които целят нещо друго. Той няма как да влезе в политиката, тъй като няма как да влезе в държавата. Не бих анализирал такава партия. За мен това е невъзможно и нелогично“, заяви социологът.

Политически комикс – така определи политологът Антоний Гълъбов заявката на Божков да влезе в политиката.

„Политическите намерения в този комикс са кратки, общи и неособено състоятелни, особено ако се има предвид откъде идват“, заяви той.

Двамата коментираха и ситуацията в БСП. Кънчо Стойчев смята, че Корнелия Нинова ще бъде преизбрана начело на партията.

,,В момента атаките към управлението са изнесени към пропагандата и агитацията, но няма нищо конкретно. Получава се нещо като антициклон. Няма ясно обособен алтернативен управленски модел. Дори в БСП няма елементи, които да говорят за ефективен алтернативен модел на управление“, коментира Гълъбов.

Той е на мнение и че без нарастваща подкрепа за опозицията, вотът на недоверие е безсмислен.