Съден за издръжка е заподозрян за взривената кола на адвокат в Монтана

0
28
Адвокат Красимир Босев Снимка: Би Ти Ви

Той все не е задържан. Полицията е намерила доказателства близо блока на юриста

Има заподозрян за взрива в Монтана, при който беше унищожена колата на адвоката Красимир Босев в града. Задържани обаче все още няма. Разследването продължава. Работи се по версии, свързани с работата на юриста, съобщи NOVA.

Денонощие след мощния взрив стана ясно, че разследващите са намерили веществени доказателства от извършителя близо до мястото на инцидента. „Много са важни заключенията на експертизата за намерените на местопроизшествието следи и веществени доказателства. Надяваме се тези заключения да ни позволят идентификация на лицето, изграждане на обвинителна теза и повдигане на обвинение“, каза прокурор Олег Димитров

Назначени са и експертизи, за да се установи дали е било поставено взривно устройство или автомобилът е полят със запалителна течност. „Вероятно може да става въпрос и за запалителна течност, вследствие на която е настъпила експлозия с всичките тези много сериозни материални поражения, които са видими на място“, каза още Димитров.

Адвокат Красимир Босев каза, че поръчителят трябва да бъде спрян час по-скоро, за да не се стига до пореден инцидент. „Имам подозрения, няма да му назова името, защото смятам, че това трябва да направят разследващите органи. Аз го намирам за изключително отмъстителен и затова смятам, че той е опасен“, заяви Босев.

Според адвоката делата, които води срещу евентуалния извършител, не са за голяма сума, но той не искал да изпълни задълженията си. „Случилото се няма да ме откаже, държа той да го знае“, добави той.

Според други медии делата срещу предполагаемия извършител са за издръжка и са заведени от близките им.