Съпругата на Божков била наясно с аферите му

0
213
Елена Динева Снимка: NOVA

Това разкрил Цветомир Найденов по време на поредния му разпит

Основният свидетел по делото срещу Васил Божков Цветомир Найденов е бил разпитван за пореден път, като сегашният му разпит е бил съсредоточен основно върху съпругата на Васил Божков Елена Динева. Това стана ясно в Апелативния специализиран съд, където предстои да се решава дали Динева да остане на свобода, съобщава „24 часа“.

От показанието на Найденов ставало ясно, че като най-близък човек до Божков жена му е била наясно с бизнеса му, включително с престъпната дейност на групата, чийто лидер е собственикът на „Нове холдинг“. Според прокурор Тихомир Стоев от апелативната специализирана прокуратура при разпита Найденов разкрил, че Динева е наясно и с престъпления, за които материалите са отделени и се води друго разследване, а именно опити за убийства и изнасилвания.

„Това разследване всеки изминал ден се насища с нови хора, нови факти и обстоятелства. Това е динамичен процес и се работи по всички линии. Както каза и главният прокурор, няма недосегаеми хора и всички ще си получат това, което заслужават“, обясни прокурор Стоев.

Заради новия разпит на Цветомир Найденов адвокатите на съпругата на Божков – Трендафил Трендафилов и Людмил Рангелов, както и тя самата поискаха един час време, за да се запознаят с казаното от ключовия свидетел.