Със счупена подбедрица и пръсти е детето, което падна от втория етаж на детска градина

0
5
бавачки
Снимка: архив

То е без опасност за живота и без вътрешни травми

Детето, което падна от втория етаж на детска градина в Пловдив, е със счупена подбедрица на единия крак и счупени пръсти на другия. Прекарало е нощта в болница. То е без опасност за живота и без вътрешни травми, съобщи NOVA.

Инцидентът е станал от прозореца на втория етаж. По разказ на персонала детето е отворило прозореца и е полетяло. Според тях всичко е станало за секунди.

„Детето ми каза, че е Спайдърмен. Обясних му, че това е невъзможно. Видяхме, че е добре, счупени са му крачетата. Трябва да се вземат мерки, моята дъщеря мислеше, че е фея. Но трябва да се вземат мерки ”, обясни кметът на града Здравко Димитров, който е разговарял с детето и родителите. Той е на мнение, че слагането на решетки няма да е добро решение за децата.

„Този разговор трябва да бъде системен. Важни са две неща – колко време имаме да говорим с децата и да наблюдаваме знаците, които те ни дават. Другото важно е диалогът между персонала и родителите. Те имат наблюдение как реагира на детето. Ситуацията е била изненадваща – нямало е конфликт, нямало е конкретна причина, която да провокира това поведение”, обясни психологът Ренета Бонева.