Тома Биков за снимките: Минава всякакви граници

0
38
Снимка: Нова тв

Цветанов е имал достъп и до „Бояна”, и до местата, на които е Борисов, коментира депутатът от БСП

Борисов има обосновано предположение кой може да го е снимал. Предполага се, че снимките са направени от човек, имал достъп до премиера. Това заяви Тома Биков пред Нова ТВ.

„Очевидно снимките са направени от човек, който е имал близък достъп до Борисов. Не е редно да обвиняваме един или друг. Но няма как да не е някой, който е влизал в дома на премиера. Цветанов е имал достъп и до „Бояна”, и до местата, на които Борисов стои”, коментира той по повод атаките срещу премиера със записи и снимки.

Според него материалите са сглобявани доста време и са събирани покрай евроизборите. Той отрече банкнотите наистина да се намират в нощното шкафче на Борисов.

„Направено е смешно. Посланието е по-важно. Нека прокуратурата да провери, но за мен е монтаж. Снимана е стаята, а това, че премиерът е сниман как спи, минава всякакви граници. Защо се пуска в този момент, е друг въпрос. Ясна е битката, която се води с Божков. Той веднага след брифинга на премиера написа: „Да си върнем България”. Големият сблъсък е с този човек, който е обвинен в 18 престъпления. Кой е решил да му помага и по какъв начин е друго. Има хора, които искат да има нестабилност, за да могат да си върнат България”, коментира Биков.

Той подчерта, че ГЕРБ е 1 млн. души. Според него в партия се влиза, ако искаш да поемеш някаква отговорност. Самият той е взел решение да стане част от партията, тъй като досега е бил от гражданската квота.

„Трябва да се помогне на държавата. Много дълго време властта беше на различни места и имаше власт, която беше нелигитимна. Борисов, харесван или не, се явява на избори и тогава управлява. Божков не се е явявал на избори, но дълго време е бил фактор и източник на власт по нелегитимен начин”, заяви Биков.

„Това, че Борисов е сниман, докато спи, за мен е голям проблем. Защото говори, че той не е защитен в момент, когато трябва да бъде”, добави той.

Биков е на мнение, че предизборната кампания е започнала твърде рано. Според него, някои хора губят пари за антикампания. Той е категоричен, че партията ще удържи на компроматите.