Три синджира митничари задържаха на Калотина, сред тях и шефът им

0
452
Иван Гешев /вдясно/ и главният секретар на МВР Ивайло Иванов Снимка: архив

Над 30 души са арестувани, има и полицаи. Става дума за организирина престъпна група, извършвала корупционни действия, каза Гешев

Над 30 са задържаните на ГКПП Калотина, съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Сред арестуваните е и началникът на митническия пункт, има и гранични полицаи, както и такива, които в момента са били в почивка, а не на смяна.

„Наблюдаващите прокурори ще кажат на кого ще повдигнат обвинение. След всяка операция ставаме все по-добри и по-добри. Стиковката е на отлично ниво. Поредната операция го потвърждава това“, похвали Иванов съвместната акция с участието на прокуратурата, МВР, жандармерията, КПКОНПИ и „Вътрешна сигурност“. Заради арестите е било спряно движението и обработването на преминаващите автомобили през граничния пункт и от сръбска страна, но в момента, в който „дойдат хора, които да подменят задържаните, ще се възстанови работата“, обеща Ивайло Иванов.

„Положителното е, че успяхме да запазим всичко в тайна до последния момент“, подчерта главният секретар.

„Това, което се случва, е, че се провежда разследване под надзора на спецпрокуратурата. Събрани са доказателства за организирана престъпна група с корупционни действия. Прокурорите работят заедно с колегите от МВР и антикорупционната комисия. Поредната изключително мащабна организация“, заяви и главният прокурор Иван Гешев.

„Всички служби съвместно с изпълнителната власт работим на изключително високи обороти, работим във всякакви направления, независимо дали ства въпрос за министри олигарси или за битова престъпност и корупция по високите етажи“, подчерта главният прокурор.