Търсят в язовир „Дяково“ Янек Миланов, изчезнал с гард на Галеви/видео/

0
52
Янек Миланов

Дупничанинът е в неизвестност от 18 денонощия

Водолази с лодки издирват изчезналия Янек Миланов от Дупница в язовир „Дяково“, съобщава struma.bg. Дупничанинът е в неизвестност от 18 денонощия.

Окръжната прокуратура в Кюстендил образува досъдебно производство за отвличане по случая. Наблюдаващ прокурор е Бойко Калфин от Окръжна прокуратура – Кюстендил, но той не желае да коментира случая, докато не се съберат достатъчно доказателства.

Джипът на Васил Капланов-Каплата, спряган за съпричастен с изчезването на Янек, е иззет още в първите дни на разследването и е оставен на отговорно пазене в двора на РУ – Дупница за извършване на криминалистична експертиза. Каплата е бивш гард на избягалите от правосъдието Братя Галеви. В миналото Янек Миланов е имал връзка с жената на Каплата.

Миналата седмица е правен и повторен обиск в апартамента на Васил Капланов. Той е викан и на разпит в полицията в Дупница. Съпричастността на Васил Капланов към изчезването на Янек Миланов се базира на показания на съседи в блока, които твърдят пред разследващите, че във вечерта на изчезването му – 31 юли 2020 г., Янек е пристигнал отнякъде с лекия си автомобил, хвърлил ключовете на масата, където са седели съседите пред блока, и им казал, че отива на среща с Капланов, но не се върнал.

Камерите на общината са засекли джипа на Васил Капланов да излиза от града по посока Краници. В него са били двама, но не е доказано, че вторият е Янек Миланов, тъй като лицето на спътника на Каплата не се виждало ясно. Криминалсти от Дупница два дни изземаха записи от видеокамери в селата Краници и Червен бряг. На част от тях се вижда джипът на Васил Капланов, който обикаля посред нощ по улиците, но по-нататък следите му се губят.