Улична сган е замеряла политолога Стойчо Стойчев с яйца. Човешка низост! Лидерите на сганта са страхливци

0
275
Снимка: архив

Помиярите са го замервали отзад – в гръб. Никой не е застанал пред него, очи в очи

Огнян Минчев

Огнян Минчев, фейсбук

Уличната сган е замервала колегата Стойчо Стойчев с яйца заради участието му тази вечер в „Панорама“ по БНТ. Помиярите са го замервали отзад – в гръб. Никой не е застанал пред него, очи в очи, за да го замери.

Вече цял месец „борците за свобода“ издевателстват над гостите на седмичното публицистично предаване, водено от Бойко Василев – между другото, заедно с „Референдум“, единствените две публицистични предавания в националния ТВ ефир, в които се дискутират различни позиции. Другите са бръснарници – един става, друг сяда. Чест и почитания на Бойко Василев! „Панорама“ съществува от половин век. Уличната паплач е анонимна и не присъства в потока на времето.

Поздрави на лидерите на „протеста“. Човешката низост наистина може да създаде представа за безкрайност. Още две думи за случилото се със Стойчо Стойчев. Поканен е в предаването като политолог. Досега нашият занаят предполагаше да понасяме търпеливо потоците помия, които публично се изливат върху нас от форумите и жълтите медии. От сега нататък явно ще трябва да понасяме и физическо насилие – засега чрез замерване с яйца. Няма страшно. Лидерите на сганта са страхливци – самите те се крият, а марионетките им мятат яйца в гърба на хората. Властта се крие, полицията гледа сеир.

Журналисти и служители на БНТ, които са на работа, поемат гнева на „протеста“… Очаквам „демократичният печат“ да даде широка гласност на геройствата на „борците за свобода чрез мятане на яйца“ по обикновени граждани и журналисти, вършещи работата си. Хайде, „Капитал“, „Дневник“, покажете как работиха колегите ви в БНТ тази вечер!