Ученик с ковид-19 в първия учебен ден

0
29
Математическа гимназия "Баба Тонка" в Русе

Цялата паралелка от математическата гимназия в Русе е под карантина и ще премине на дистанционна форма на обучение

16-годишно момче от Русе е с COVID-19, съобщиха от Областния оперативен щаб. Става въпрос за ученик от 11-и клас на Математическата гимназия „Баба Тонка“ в крайдунавския град, съобщи БНТ. По информация на РЗИ момчето не проявява сериозни симптоми и е под домашна изолация.

Той заедно със своите съученици е участвал в кратък час на класа сутринта на 15 септември и едва в следобедните часове се е почувствал зле и си е направил тест, който е дал положителен резултат за коронавирус.

Директорът на учебното заведение Галина Бобева сподели за БНТ, че цялата паралелка е под карантина и ще премине на дистанционна форма на обучение.

„Със сигурност сме вече първото училище, което още от първия ден се оказа, че има положителна проба на болен ученик. Съответно всички мерки по плана и по преминаването съответно на паралелката от присъствено в дистанционно обучение от утре сутринта ще стартира изцяло. Към момента цялата паралелка е изпратена вкъщи за карантина на учениците. Тези 14 дни, докато РЗИ не излезе с някакво становище, ще се обучават вкъщи. Всички останали, спазвайки всички хигиенни изисквания, продължаваме по обичайния си начин. Извършва се постоянна дезинфекция на всички помещения в училището. Осигурени са и предпазни средства за всички учители и ученици“, коментира Бобева.

Тя уточни, че не се е наложила карантина на класния ръководител на момчето, тъй като е бил с маска по време на часа, който е проведен с учениците вчера, а и след направения тест е дал отрицателен резултат за COVID-19.