„Фанатична България“? ДБ скочиха на Нойзи заради слух за влизане в партийни листи

0
659
Ивайло Цветков Снимка: БТВ

Самият Ивайло Цветков отрече, че ще е кандидат-депутат от ГЕРБ

Tribune.bg

Очевидно в „Демократична България“ преживяват нервен срив след като в публичното пространство бе публикувана неофициална информация, че Ивайло Нойзи Цветков и Любен Дилов-син влизат в отбора на ГЕРБ и ще са лица на кампанията на управляващите в София. Наричащите сами себе си „умни и красиви“ се нахвърлиха едновременно върху Нойзи, които доскоро определяха като „култов“. И то само часове след краткия коментар на Нойзи във Фейсбук, гласящ „Не, не е вярно. Приятен ден!“

Ивайло Нойзи Цветков е едно от малкото публични фигури, които от години придава облик на така наречената градска десница. Коментаторът беше част от политическия съвет на „Нова република“ – коалиция на ДСБ през 2017 година, след като партията на Христо Иванов отказа да се яви заедно с традиционната десница.

Но това сякаш мотивира допълнително Методи Лалов и неговите съпартийци да пишат хейтърски статуси срещу Нойзи. Първият повод за възмущението на психодесните срещу коментатора беше негово мнение в телевизионно предаване преди година, когато той определи Бойко Борисов като Левитиан „в сравнение с някои активисти вдясно“. Тогава Нойзи отвърна подобаващо на критиките срещу себе си като заяви, че в „Демократична България“ тече „масова инфантилизация, на която това обединение е жертва, особено в кресливото ядро“.

„Демократична България“ са известни с това, че линчуват публично хора от собствените си редици подобно на глутница вълци. Първият пострадал от фейсбук атаките на озверели симпатизанти на „умните и красивите“ беше Ицо Хазарта, който беше обвинен, че е пял пред транспарант на ГЕРБ на концерт в Самоков през 2019 година, въпреки че години наред е подкрепял ДСБ и Реформаторския блок публично и безплатно. „Ако бях на мястото на Бойко Борисов – милиони бих ви давал, за да продължите да сте такива, каквито сте, и да играете ролята на опозиция“ – гласеше отговорът на Хазарта до лидерите на „Демократична България“.

Тео Ушев също пострада от свои, след като се осмели да приеме грамота от Йорданка Фандъкова за принос към културата. Найо Тицин беше поруган от ДБ заради думите си към кмета на София, че е не само управленец, но и меценат. По време на протестите всеки известен българин, който не ги подкрепяше, беше разпъван на кръст и обявяван за „подлога“ на властта.

Дори самият Радан Кънев беше линчуван онлайн заради гласуването си за Истанбулската конвенция „въздръжал се“ в Европейския парламент.

„Идват избори, време е да се освободим от шума в системата“, коментира днес във Фейсбук Методи Лалов, като заявява, че не е изненадан от новината за влизането на Ивайло Нойзи Цветков в листите на ГЕРБ. Според Лалов Нойзи не е по-различен от Тома Биков, Антон Тодоров и Георги Харизанов.

Валдес Радев пък припомня интервю на Нойзи от 2019 година в защита на „Демократична България“ и добавя като коментар „цена?“. Вълна от карикатури срещу влизането на Нойзи в листите на ГЕРБ заля Фейсбук. И всичко това само заради неофициална информация по темата.