Фандъкова предлага парковете да се отворят за родители с малки деца

0
11
Снимка: БНР

До 3 май ще бъде безплатно паркирането в синя и зелена зона в София

Кметът на София Йорданка Фандъкова предлага парковете, градините и Витоша да могат да се ползват от родители с малки деца. Тя заяви това на брифинг при проверката на строежа на разширението на столичния Околовръстен път.

Столичният кмет подчерта ще изчаква решение на Националния оперативен щаб дали да бъдат отворени парковете и градинките за разходки за децата. Вече се прави организация за маршрути, така че движението да е еднопосочно.

„Знаете моята болка. Това е излизането на малките деца. Аз съм предложила да създадем организация, колегите подготвят – да сме готови, да създадем организация, така че да може да се пуснат само родителите с малки деца, и то в определени часове, по определени маршрути, за да гарантираме еднопосочно движение. Това е огромна организация, която изисква време. Кога ще стане това, това ще го препоръча и реши Националният оперативен щаб. Аз не бих си позволила да направя нещо, за което след това ще ме обвинят всички, че заради мен хората са се разболели“, заяви Фандъкова.

До 3 май се удължава срокът, в който ще бъде безплатно паркирането в синя и зелена зона в София.

„Казвам седмица по седмица, защото този въпрос не е еднозначен. Всички мои колеги ме натискат да върнем „синята зона“ поне, защото в центъра виждаме, че е хаос с паркирането. В същото време, ако аз днес обявя, че връщаме „синя зона“, ще започнат от понеделник снимки на хора в автобуси и трамваи, и ще се окаже, че аз ще съм виновна за това, че има струпване на хора“.

Столичният заместник-кмет по екология Йоана Христова е освободена от поста по нейна лична молба, съобщи още Фандъкова.