Хайки за неправилно паркиране в София

0
12
Снимка: архив

Санкциите ще са от 20 лв. до 200 лв.

Засилени проверките започват от средата на октомври в София в районите, където има най-много коли на тротоара или в зелени площи. Нарушителите ще получат фиш в размер от 20 до 200, предаде Нова ТВ.

В кварталите на София често се правят нарушения при паркиране. Бележката върху стъклото на колата ще ви струва между 20 и 200 лева в зависимост от нарушението. Най-много пари ще струва паркирането на инвалидно място без основание.

„Когато спрете автомобила си неправилно и оттам мине наш служител, вие ще видите на автомобила си прикрепено уведомление за това, че ви е съставен фиш. В него ще видите вида на нарушението, датата и часа, както и номера на фиша, който ви е създаден“, обяснява изпълнителният директор на ЦГМ Димитър Дилчев.

Фишът ще се изпраща и по постоянен адрес на собственика на колата. А за да няма съмнения, контрольорите ще заснемат нарушението.

„Фокусът ще бъде върху всички места, на които има натрупване на неправилно паркирани автомобили, места, които създават проблеми в движението. Тук не говорим за синя и зелена зона, говорим за цяла София“, добавя още Дилчев.

„В София е много хаотично. Често неправилното паркиране в 1 или 2 реда отнемат пътни ленти от ключови пътни артерии, които са построени, за да провеждат движение, а не да бъдат паркинги“, казва Андрей Зографски от „Спаси София“.

Повечето шофьори в столицата признават, че нарушават правилата, защото трудно намират свободни места. Най-критично е във вечерните часове.