Четирима българи в ареста за групово изнасилване на 14-годишно момиче във Валенсия

0
121
Снимка: ABC

Предполага се, че престъплението е извършено по време на рожден ден

Четирима българи са оставени за постоянно в ареста във Валенсия по обвинение в групово изнасилване на 14-годишно момиче, съобщава abc.es. Задържаните са на възраст между 18 и 25 години.

Шестима са задържани след парти в частен дом, но по-късно двама са освободени. Всички задържани са от бългaрcки прoизхoд.

Според разследващите момичето е било дрогирано, преди да бъде изнасилено. На партито са присъствали общо 20 души. Не се изключват още арести.

Според източници от Върховния съд на Валенсия дежурният съдия е взел това решение в рамките на открито дело за престъпление със сексуално насилие над непълнолетна.

Един от задържаните е с по-лека мярка, защото „не е предотвратил извършването на престъплението“, а друг е пуснат, защото е непълнолетен.

Десетки са дали показания във връзка със събитията, споделени от жертвата. Предполагаемото групово изнасилване е извършено по време на рожден ден. Разследващите смятат, че нападателите са „сломили волята на жертвата с алкохол и някакво наркотично вещество“.