Английският фен починал в патрулката, нямало следи от насилие

0
38
4 хил. английски фенове окупираха центъра на София.

Полиция укротява британските привърженици в центъра на София

,Английски фен почина в патрулка на път за районно полицейско управление. Към 10 часа в полицията е бил получен сигнал за мъж в безпомощно състояние в центъра на София. Намереният 32-годишен англичанин е откаран от екип на „Спешна помощ“ в „Пирогов“ за преглед. Взели му кръвна проба, която показала наличие на алкохол и наркотици. Той обаче почнал да се държи агресивно, буйствал, заплашвал, затова от болницата извикали полиция. Служителите трябвало да го откарат в районното, но той починал в патрулката. Работата по изясняване на обстоятелствата около случилото се продължава под надзора на прокуратурата.

Двама английски фена са пострадали при инциденти в центъра на София през изминалата нощ. Първият случай е в района на заведение на улица „Кърнинградска“. Пострадалият е отказал медицинска помощ от пристигналия на място екип. При втория инцидент англичанин е бит от неизвестни близо до кръстовището на улиците „Солунска“ и „Цар Асен I“. Оказана му е медицинска помощ.

В същото време четирима-петима англичани нахлули в дамската тоалетна на заведение, намиращо се на „Витошка“. Британците отворили две от вратите и взели да се облекчават над чиниите. В същото време обаче от другите две врати излезли две жени и при гледката започнали да викат и пищят. Охраната веднага се втурнала в тоалетните и извела оттам феновете на английския национален отбор.

Днес столицата е залята от 4 хил. британски запалянковци, които са дошли за мача на своя национален отбор. Тази вечер България приема отбора на Англия на Националния стадион „Васил Левски“ в среща от евроквалификациите.

Леко напрежение се създаде в центъра на София сред феновете на англичаните следобед. До сериозни ексцесии не се стигна, но въпреки това се наложи сериозен брой полицаи да навлезе сред привържениците, за да въдвори ред. Столове и пластмасови чаши с бира прелетяха сред феновете, няколко сдърпвания и вербални обиди белязаха времето около 17,20 часа на булевард „Витоша“ в зоната около фонтана.

Близо до ул. „Парчевич“ феновете на английския национален отбор създадоха леки безредици, които не доведоха до сериозни последствия. В конкретната ситуация нямаше замесени привърженици на българския тим.

Около 15-20 минути преди това обаче, появата на родни фенове с трикольора сред английските предизвика леко напрежение между агитките. Полицията и в този случай успя да се справи много бързо, за да не се стигне до сблъсъци.