За кого толкова се мисли Румен Радев?!

0
466
Румен Радев

Може да е президент за 5 години, но е баща на сина си за цял живот

Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук

Соня Колтуклиева, фейсбук

Главният секретар на президента Димитър Стоянов (наричан още Митьо Есемеса) излезе преди време да обяснява кой и защо е говорил в онези прословути СРС-та, разпостранени от прокуратурата, по повод проверката на двата договора на Десислава Генчева-Радева, които Румен Радев е сключил като командир на ВСС с тогавашната си подчинена и бъдеща съпруга.

В този случай поясненията и оправданията му бяха резонни.

Днес Димитър Стоянов се опитва да осветли скандала с непълнолетния син на президента. В този случай обясненията му са излишни и несъстоятелни.

Румен Радев може да е президент за 5 години, но е баща на сина си за цял живот. Дори принц Чарлз лично се обяснява пред медиите за сина си Хари и снаха си Мегън. Така правят бащите. Защитават синовете си. За кой толкова се мисли Румен Радев?!

Името на едно непълнолетно дете се върти в медиите от 2 дни. Баща му не благоволява да изясни ситуацията. Главният секретар съобщава, че не е така, както се говори, ама и няма да каже как е точно.

Нали Десислава Радева е била нещо като пиар на ВВС, нали президентът има прессекретар и съветници, приятели в медиите – никой ли не му обясни досега, че мълчанието ражда спекулации, дори когато истината е на негова страна?!

В прессъобщението на президентството се казва: “Синът на президента Румен Радев не е задържан от органи на МВР или отвеждан в РПУ. Неверни са и твърденията, че събирането по повод на рожден ден е било в столично заведение, както и за отказ на родителите му да го придружат до дома след проверка за самоличност.”

Каква е истината, тогава? Бил ли е изобщо президентският син навън, на парти за рожден ден по късните часове, без документи и без придружител, проверяван ли е заедно с група младежи от полицаи?

“Здравният министър проф. Костадин Ангелов потвърди информацията, че синът на президента Румен Радев – Георги Радев е бил задържан след сигнал до СДВР и РЗИ, след нелегално парти в столицата. „Да, мога да потвърдя, че това е така. Синът на президента е бил там. Повече не мога да ви кажа. Ние не провеждаме разследвания“, заяви министърът пред журналисти в Кюстендил.” (Новини.бг)