Полицейски син замесен в смъртта на фена на „Ботев“ Тоско Бозаджийски в Солун

0
67
Снимка: Катимерини

Пуснаха от ареста 26-годишната жена, блъснала с кола българския запалянко

Син на полицай е единият от двамата задържани за смъртта на 28-годишния запалянко на „Ботев“ Пловдив Тоско Бозаджийски в Солун, съобщи „Катимерини“, позовавайки се на източници от разследването. Българинът и групата от фенове на Ботев бяха нападнати от група хулигани на солунския ПАОК в неделя следобед в източната част на Солун.

Двама младежи – на 24 и на 26 г., бяха задържани и обвинени за участие в нападението, в полицията се предаде и 26-годишна жена, шофирала автомобила, блъснал починалия по-късно българин. Тя бе освободена от ареста, възможно е да бъде обвинена за причиняване на смърт по непредпазливост в автомобилна катастрофа.

От съдебномедицинския доклад се очаква да стане ясно дали смъртта на Тоско е причинена от ударите на нападателите му или от автомобилната катастрофа.

28-годишният запалянко на „Ботев“ е бил част от група от десетина фенове на жълто-черните, пристигнали в Солун за свирепото местно дерби „Арис“ – ПАОК (4:2), за да подкрепят „Арис“. От сайта на обединените фенове на „Ботев“ Пловдив съобщиха, че починалият е 28-годишният привърженик на жълто-черните Тоско Бозаджийски.

На този етап няма данни българските фенове да са провокирали нападателите. Според гръцката полиция инцидентът е непредизвикано нападение срещу българските граждани, към които няма повдигнати обвинения. От футболния клуб „Арис“ остро осъдиха поредния акт на жестокост между привържениците в града. В позиция, изпратена до гръцките медии, те настояват полиция и власти да действат с твърда ръка.