17 нови положителни проби за COVID-19 у нас, заразата стигна и Добрич

0
35
Снимка: Канал 3

Първи излекуван от вируса

От общо направени 129 проби в страната, от ВМА има 6 положителни, от Националния център по заразни и паразитни болести – 7, в Стара Загора пробите са отрицателни, а от направените във Варна положителните резултати са 4, като те идват от Добрич. Вече стават 10 областните центрове, в които имаме регистрирани случаи. Така общо случаите стават 127, от които имаме трима починали.

Това заяви началникът на ВМА и председател на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски на брифинг в Министерския съвет. „Новите пациенти са в добро състояние и не изискват специално внимание. Най-тежко е състоянието на интубирания в „Пирогов“. Потвърди се положителната проба на беглеца от „Пирогов“, добави той.

Едната пациентка на ВМА е дала две отрицателни проби за коронавирус и ще бъде изписана от болницата в събота, съобщи ген.-майор Венцислав Мутафчийски. На бързия тест е дала антитела за това, че е прекарала болестта.

На други двама пациенти, които са в добро състояние, а от ВМА са се надявали скоро да ги изпишат, пробите им обаче още са положителни.