Агентът на Държавна сигурност Антигона ръководи „промяната“ в Драгоман

0
817
Младен Бухегер, председател на Общинския съвет в Драгоман.

Младите хора, които гласуват за ПП, не знаят тези подробности

Агентът на Държавна сигурност с псевдонима „Атигона“ ръководи партия „Продължаваме промяната“ в община Драгоман. Това разказва на предизборна среща  Младен Бухегер, председател на Общинския съвет в Драгоман. Изявлението може да се види в профила на Бухегер във фейсбук.

Отидоха да видя от любопитство кой е местният представител на „Продължаваме промяната“ в Драгоман. И какво да видя? Посреща ме нашата съгражданка Павлина Влашева и ми пъха в ръцете рекламна брошура на ПП-ДБ, разказва шефът на общинския съвет.

Казват, че повечето млади хора гласуват за „Продължаваме промяната“, но те не знаят коя е Павлина Влашева. Медиите ги контролират. Затова трябва да им се обясни кои са тези хора.

Г-жа Павлина Влашева е доносник на Държавна сигурност, под агентурното име „Антигона“, допълва Бухегер.

Влашева е обявена за агент на Държавна сигурност от Комисията по досиетата през ноември 2016 година, когато е правена проверка за принадлежност към комунистическите тоталитарни служби на лица на ръководни постове в общините в Софийска област.

Влашева е агент „Антигона“ на Софийско управление на МВР-ДС, по линия на Второ главно управление на Държавна сигурност-контраразузнаването. Проверена е като бивш общински съветник и секретар на община Драгоман. Вербувана е като агент през 1979 година, а през 1990 година досието и е унищожено.

„Тази жена в началото на демокрацията се превърна в един от най-ревностните подържници на СДС, докато не се смени управлението на СДС в Драгоман, след което стана яростен привърженик на БСП, беше и секретар на общината. Вече не е от БСП, сега е от „промяната“. Нека децата си направят анализ дали само в Драгоман е така или в по-големите общини. Децата не знаят коя е тази жена, която агитира за „промяната“, така работи ДС. Това е измама. Така, че деца, като отидете да гласувате за промяната е да знаете кой ви лъже, завършва Младен Бухегер. Ето решението на Комисията по досиетата :

Установява и обявява принадлежност към органите по чл. 1 от Закона на: Три имена Павлина Димитрова Влашева Дата на раждане 24.04.1951 г. Място на раждане гр. София Вербувал я служител о. р. Господин Ник. Зашев на 16.02.1979 г., регистрирана на 12.03.1979 г. Ръководил я служител о. р. Господин Ник. Зашев; о. р. Любен Джуров Структури, в които е осъществявано СУ на МВР-ДС по линия на ВГУ Решение № 2-764/ 16.11.2016 г. 9 сътрудничеството Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник агент Псевдоними Антигона Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Рег. дневник; картони – обр. 4 – 2 бр. и обр. 6; протокол № 86/ 1990 г. за унищожаване лично дело ІА-30295 и работно дело ІР-16061. Снемане от действащия оперативен отчет 1989 г. Публична длъжност или публична дейност Общински съветник от 22.11.1995 г. до 07.12.1999 г. Заместник-кмет на община Драгоман от 07.12.1999 г. до 01.11.2000 г. Секретар на община Драгоман от 01.11.2000 г.