Атлантическият съвет на България поиска незабавно закриване на Руския културно-информационен център в София

0
170
Руският център като пропагандна витрина-"Безсмъртен полк" за 9 май 2020 година. СНИМКА: РКИЦ

В България няма място за този инструмент на дезинформацията, лъжата и хибридната война, смятат от организацията

Атлантическият съвет на България настоява правителството незабавно да закрие Руския културно-информационен център в София, известен също и като Русский дом. Това се казва в позиция на организацията. Ето какво допълват от нея:

В България няма място за този инструмент на дезинформацията, лъжата и хибридната война!

Руските въоръжени сили продължават да извършват военни престъпления и престъпления срещу човечеството в Украйна.

Руската федерация счита България за неприятелска държава.

Руската подривна хибридна дейност срещу нашата държава представлява непосредствена и пряка заплаха за националната ни сигурност!

Част от тази системна подривна дейност против нас е и Руският дом в София, известен още като Руски културно-информационен център, който е представителство на Россотрудничество в България.

Атлантическият съвет на България разглежда Руския дом в София като инструмент на руската хибридна война срещу България. На негова територия неведнъж са организирани провокативни дезинформационни мероприятия спрямо българската история и култура.

Време е да последваме положителния пример на Румъния, която вече взе решение да прекрати работата на Руския център за култура и наука в Букурещ.

Закриването на Русский дом в София ще ограничи възможностите на Кремъл да провежда хибридни операции спрямо държавата и обществото ни.

Атлантическият съвет на България отдавна предупреждава за подривната дейност на Россотрудничество в България – коварният инструмент на кремълската хибридна война против държавата ни!

Атлантическият съвет на България неведнъж е призовавал за закриването на Руския културно-информационен център. За съжаление обаче досега нищо не е направено по въпроса, а дейността на Руския дом продължава да нанася вреди на държавата и обществото ни.

Закриването на Русский дом в София е крайно необходима стъпка в защита на националната сигурност против руските хибридни посегателства.

Тук не е Москва!

Атлантическият съвет на България настоява до 5 септември, когато се навършват 80 години от обявяването на война на България от страна на СССР, Руският дом да бъде закрит, така че за 9 септември това да бъде само спомен и научен горчив урок.

30.08.2024 г.

Атлантически съвет на България