Бързият влак София-Варна дерайлира в района на гара Своге

0
131
Снимка: Нова

Един от вагоните е излязъл от релси

Инцидент от изминалата нощ. Бързият влак София – Варна дерайлира в района на гара Своге, съобщи NOVA.

Това е станало минути след полунощ. Пътници разказаха, че първо са усетили силна вибрация и след това един от вагоните е излязъл от релси. В този момент композицията се е движела бавно, защото е близост до жп гарата. Няма пострадали хора. Във влакът са пътували 237 души.

Според информацията, получена на мястото на инцидента, късметът е бил на страната на пътуващите, тъй като събитието се е случило близо до гарата и влакът се е движил с бавна скорост. В момента композицията се движи с три часа закъснение към Варна. На пътниците са раздадени вода и вафли.

Симона Рангелова-Павлова е един от пътуващите във влака, тя разказа за NOVA, че пострадали няма, а екипите на БДЖ са реагирали бързо.

Пътниците са били свалени от влака и тръгнали към гарата в Своге. „На нас ни се видя доста дълго разстояние, защото бяхме с багаж, деца и така нататък. Някъде около  800 м”, добавя Симона.

„Честно казано, не беше чак толкова. Отидохме на Своге, изчакахме електричка да дойде, качихме се и се придвижихме до Мездра. Оттам ни качиха на друг влак, който смени посоката и отидохме към Варна”, обяснява Симона.

Тя добавя, че пътуването продължава с около три часа закъснение, но всички са в добро здраве: „Живи и здрави сме. Слава богу, няма пострадали. Раздадоха ни вода и вафли, не са ни оставили гладни и жадни”.

Според Симона пътуващите са имали късмет. „Много голям късмет извадихме, защото влакът се движеше с бавна скорост. Ако беше някъде по-нататък, можеше да стане страшно”, посочва тя.