Борисов: Целта на проверката, по която разпитват бившите прокурори, съм аз /видео/

0
225
Снимка и видео: фейсбук

Привикват хора за събития от 2009 г., посочи лидерът на ГЕРБ.

Аз съм се заклел в най-святото, че нямам златни кюлчета, а те ме издебнаха, монтираха, снимаха и удариха, каза бившият премиер.

ГЕРБ внася жалба в ЦИК срещу служебното правителство

ГЕРБ внася жалба в ЦИК срещу действията на служебното правителство. Това стана ясно от думите на Томислав Дончев на брифинг на ГЕРБ, съобщава „Монитор“. По думите му кабинетът е участник в изборния процес в полза на едни политически сили. Предизборно мероприятие бе и отчетът на служебното правителство преди дни, допълни той.

„Служебният кабинет дойде с критики към бюджета, но се оказа, че бюджетът е добре и всички мерки, които ние заложихме, бяха продължени“, посочи Деница Сачева. Тя призова служебният премиер Стефан Янев да каже в коя от мерките има корупция в законосъобразна форма. Някои мерки се трансформираха и станаха кредити от безвъзмездни помощи“, възмути се Сачева.

Костадин Ангелов заяви, че министърът на здравеопазването е дошъл с гръмки фойерверки, но досега е направил само едно – уволнил е проф. Тодор Кантарджиев. Според Ангелов има тотален провал на ваксинационната кампания. За последния месец от всички поставени дози само 30 на сто са първа игла – изключителен спад на темпа на ваксинацията. Ангелов заподозря, че България ще бракува ваксини и ще прави отказ от получаване на ваксини, което според него е голям позор. „Никога в МЗ не е вилнял такъв лобизъм и това е изключително опасно за българите – и за пациентите, и лекарите“, заключи Ангелов.

ГЕРБ/СДС

В залата дойде и лидерът Бойко Борисов. Той поясни, че целта на проверката, по която разпитват бивши прокурори, е той. Привикват хора за събития от 2009 година и дори ги карат да подписват декларации да не разгласяват информация. „Това е началото на края на един голям сценарий“, каза Борисов.

Той заяви, че се вози със служебната кола на ГЕРБ.

Сега Слави Трифонов също отиде с джипка до Пловдив и няма проблем, а за мене продължават да говорят, че се возя с джипка. Престанете с тази джипка. НСО има шест тойоти и на тях се вози и Радев, заяви той.

„Те източиха язовир, за да се снимат там“, укори действията на служебното правителство Борисов и добави: „Я вижте какво назначиха в митниците, назначенията са на уволнени за контрабанда, уволнени за корупция“.

„Аз съм се заклел в най-святото, че нямам златни кюлчета, а те ме издебнаха, монтираха и снимаха и удариха“, каза Борисов. Той поясни, че от 20 години не е във фирмата „Ипон“ и разкритикува Антон Кутев, че спряга неговото име с фирмата. „Искам г-н Трифонов да го видя като премиер, защото не може той да стои така отстрани“, коментира Борисов думите на Трифонов от вчера, че премиерът трябва да е различен от Борисов.

„Ако искаш да си лидер, не всичко е приятно в политиката“, каза той. Според Борисов целта е последната седмица да го викат на разпити и сега търсят свидетели.

Бившият премиер припомни, че все още няма информация за това кои политици са били подслушвани по негово време.

Борисов посочи, че служебното правителство всеки ден прави агитация срещу ГЕРБ. Това не е демокрация, а едноличен режим, каза той по адрес на служебния кабинет.