Единствената жена, член на Политбюрото на „Хамас“, е убита при израелски удар в Газаэ

0
91
68-годишната Джамила аш Шанти беше вдовица на бившия лидер и съосновател на "Хамас" Абдел Азиз ал Рантиси, убит от Израел през 2004 г.

Това съобщиха палестински медии

Единствената жена, член на Политбюрото на „Хамас“, което е висшият ръководен орган на групировката, беше убита при израелски въздушен удар в Газа, съобщиха палестински медии, цитирани от ДПА и в. „Джерузалем пост“.

Израелската армия съобщи днес, че проучва тази информация.

Според информации на палестински медии 68-годишната Джамила аш Шанти е убита при въздушен удар. Тя беше вдовица на бившия лидер и съосновател на „Хамас“ Абдел Азиз ал Рантиси, убит от Израел през 2004 г.

Еврейската държава подлага ивицата Газа на масирани бомбардировки след атаката на „Хамас“ срещу градове и музикален фестивал в Южен Израел на 7 октомври.

Целта на Израел е да ликвидира военното и политическото ръководство на „Хамас“. Голяма част от лидерите на групировката обаче живеят в чужбина.

„Хамас“ спечели парламентарните избори в Газа през 2006 г. в съперничество с умерената партия ФАТАХ на палестинския президент Махмуд Абас. Една година по-късно ислямистката групировка пое пълния контрол над анклава със сила, посочва ДПА.