Главчев: Прецених, че е най-добре да си запазя доброто име

0
92
Димитър Главчев

С всеки изминал ден се усложнява политическата обстановка. Има напрежение, констатира премиерът

„С всеки изминал ден се усложнява политическата обстановка. Има напрежение. Стигна се дотам да се иска смяната на първия човек в държавата по Конституция – на председателя на Народното събрание – абсолютно необяснимо и без никакво основание. Прецених, че е най-добре да си запазя доброто име, което имам, появиха се и спекулации за мои зависимости, за които аз не знам, че имам. Реших, че е по-добре да постъпя по този начин, в такива масови мероприятия не участвам. Първият път казах, че ако няма кой друг, ще поема този пост. Сега се появиха кандидати – нека им се даде шанс“, заяви служебният премиер Димитър Главчев, който говори пред журналисти в посолството на България във Франция.

Премиерът е в Париж по покана на Българския олимпийски комитет и ще посети българските спортисти в олимпийското село, за да им пожелае успех. Той ще присъства и на състезания, в които те ще участват.

Тази сутрин с пост в страницата на Министерския съвет във фейсбук Главчев съобщи, че ще откаже да заеме поста за втори път.

„Той оттегля заявената готовност да приеме за втори път поста на служебен премиер с оглед на сваляне на политическото напрежение“, се посочва още в публикацията.

Малко след това от прессекретариата на държавния глава съобщиха, че Румен Радев определя заместник-председателя на Сметната палата Горица Грънчарова-Кожарева за кандидат за служебен министър-председател.

В 10.30 ч новият служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева се срещна с президента Румен Радев на „Дондуков“ 2. Държавният глава ѝ възложи съставяне на ново служебно правителство.