Изпратиха с церемония шведските екипи, помагали при гасенето на пожарите у нас /Снимки/

0
82
Снимки: МВР

Навременната помощ е безценна, заявиха от ръководството на МВР

На кратка церемония днес бяха изпратени шведските екипи, които няколко дни с помощта на специализирани самолети се включиха активно в гасителните действия на пожарите, възникнали на територията на страната. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Изпратиха с церемония шведските екипи, помагали с гасенето на пожарите у нас Снимка: Пресцентър на МВР

„Навременната помощ е безценна. България винаги ще е насреща, ако Швеция има необходимост от подкрепа“, с тези думи заместник-министърът на вътрешните работи Тони Тодоров и главният секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев изразиха признателността на политическото и професионално ръководство на МВР към екипажите на двата самолета на Кралство Швеция. В отговор шведските партньори споделиха, че готовността им за тази мисия е продиктувана и от спомените им за навременната помощ, която страната им е получила преди години при възникнал тежък пожар.

Изпратиха с церемония шведските екипи, помагали с гасенето на пожарите у нас Снимка: Пресцентър на МВР

Ползвайки се от случая, заместник-министърът и главният секретар на МВР се запознаха отблизо с параметрите и възможностите на шведските летателни апарати.

На събитието, на което присъства и директорът на ГДПБЗН главен комисар Александър Джартов, двете страни си размениха и подаръци за спомен.