Кадиев с ултиматум към ИТН: Без разговори и споразумение БСП няма да подкрепи правителство

0
153
Георги Кадиев Снимка: фейсбук

Гласуването за председател на парламента бе тест, каза депутатът от левицата

БСП няма да подкрепи бъдещо правителство на ИТН, ако преди това двете партии не са преговаряли, заяви от трибуната на НС депутатът от БСП Георги Кадиев, единственият гласувал против кандидатурата на Ива Митева за председател на парламента. Кадиев поясни, че това гласуване е било тест за избора на правителството.

„Трябва да започнем преговори, официални, завършващи със споразумение”, настоя Кадиев. Затова и не подкрепил Ива Митева – защото за кандидатурата й нямало разговори.

„Българското общество ни каза – отстранете управляващите, направете го заедно. Липсата на разговори ще доведе до провала на този парламент и отговорността е на ИТН. Липсата на говорене ще доведе до връщането на ГЕРБ на власт. Прокарването на разделителни линии – статукво и антистатукво е грешка. Няма корумпирани партии, а има корумпирани политици. Хора, които са гласували за Пеевски, сега са антистатукво. Аз не съм гласувал за Пеевски, а се числя към статукво“, изненадан е депутатът. По думите му, ако не се беше състояла пресконференцията на Николай Василев, никой нямало да знае, че ще се приватизира ББР, а магистралите ще се концесионират. Тези приоритети не са били в нито една програма.

„Това ще е причината да не подкрепим ваше бъдещо правителство“, предупреди Кадиев колегите си в зала.