Лъже ли шефът на НАП Спецов, че не проверява „кеша“ на ППДБ?

0
814
Румен Спецов

Той твърди, че данъчните ровят само около шефа на „Величие“ Ивелин Михайлов, но дали е така наистина?

Вчера шефът на НАП Румен Спецов обяви, че данъчните проверят фирмите на свързания с партия „Величие“ Ивелин Михайлов. Бизнесменът е собственик на „Исторически парк“ край Ветрино. Спецов обаче отрече подопечната му приходна агенция да проверява скандала с „кеша“ на ППДБ, станал известен от изтеклите записи в интернет. Нямал такива правовощия. Дали обаче шефът на НАП казва истината?

Става дума за изтеклите записи с участието на Кирил Петков и Асен Василев, в които двамата търсят 1 млн. лв. неофициален кеш, за да имат за предизборната кампания. За този скандал председателят на Легия „Антимафия“ Григор Здравков е сигнализирал всички институции за евентуални извършени престъпления от ПП и за пране на пари, като единствено от НАП са му отговорили, че сигналът му е входиран. Въпреки това вчера Спецов скандално обяви, че по този случай не се работи и няма да се работи. Според запознати данъчните все пак правят проверки около „кешаджиите“ , включително и за „Пламен“ от записа. Предполага се, че това е бизнесменът и спонсор на ПП Пламен Бобоков.

Единственият шанс НАП да се разрови във финансовите схеми на „Промяната“, е ако бъде задължена от прокуратурата. В държавното обвинение обаче продължават да неглижират подадения сигнал относно записите.