Ненчев отново пречи на Радев – отива в Киев, където Радев очевидно иска да прати за посланик око и ухо на своите московски господари

0
2111
Радев и Путин

Пак ще напомня на ППДБ, които подкрепиха и осигуриха втория мандат на Радев: Видяхте ли на какво натресохте българската държава!

Огнян Минчев

Огнян Минчев, фейсбук

Радев иска да изпрати в Киев български посланик – путинист. Ненчев „не бил подготвен“…

Веднага след оставката на второто правителство на ГЕРБ – в което Ненчев бе министър на отбраната – кръгове около Радев започнаха срещу него съдебна саморазправа чрез нарочно монтирано прокурорско обвинение за „престъпление по служба“. Оказа се, че с преговорите си с Полша – партньор по НАТО – за ремонт на двигателите на българските МИГ-29, Ненчев е накърнил интересите на РАО-Миг в Москва. Интересите на РАО-Миг очевидно са по-близки до сърцето на Радев и главна прокуратура, отколкото интересите на България да получи услугата за този ремонт в съответствие с базисни правила на националната ни сигурност и без да плаща обичайните тлъсти рушвети – с комисиони за българско-съветската дружба.

Сега Ненчев отново пречи на Радев – отива в Киев, където Радев очевидно иска да прати за посланик око и ухо на своите московски господари. Затова пак ще напомня – на тези от ППДБ, които подкрепиха и осигуриха втория мандат на Радев: Видяхте ли на какво натресохте българската държава! И не, не става банално да го напомняме. Нито е банално да се напомня на ГЕРБ, че осигуриха на Радев първия му мандат. Защото сме отново на ръба изцяло да ни управляват кремълски дьонмета.