Родители твърдят, че децата им са били бити в училище в София

0
43
Снимка: Кадър/Нова тв

Те обмислят да ги спрат от клас заради системен физически и психически тормоз от страна на ученик в класа

Родители на ученици от столично училище обмислят да ги спрат от клас заради по думите им системен физически и психически тормоз от страна на дете в класа, съобщава Нова тв. Те твърдят, че учебният процес е силно затруднен. Недоволните разказаха за множество случаи на бити деца.

„Всичко започна през декември 2022 г., когато в 6-о училище дойде дете със СОП. След няколко месеца класният ръководител напусна, защото просто не издържа”, поясни единият от родителите. От своя страна друг родител се оплака, че с неговото дете са се оказали в „Пирогов”, защото въпросното момче го е ритнало в корема.

„Извадили сме експертизи, приложили сме документи пред ръководството, но засега институциите не могат да вземат адекватни мерки”, възмущава се потърпевшият баща.

От класа свидетелстват, че въпросното дете със специални образователни потребности проявява агресия дори към учители.

„Преди време захапа ръката на единия заместник-директор, направо му откъсна месо и той напусна”, уточни друг родител.

В отговор директорът на училището Адриян Николов отказа да застане пред камера, но заяви, че се работи усилено по казуса.

Миналата година е била сформирана група, в която са взели участие представители на близо 10 институции. Обсъждат се варианти за индивидуална форма на обучение. За да се случи това обаче, родителите на детето трябва да дадат съгласие за нея. Майката на момчето не отговори на обажданията на екипа ни.

От МОН заявиха, че първата стъпка е сформиране на група от експерти, които да оценят ситуацията, а след това с ученика трябва да работят психолози и педагогически съветници.