Свиленски: Кметът на Перник и евродепутатът Витанов да си подадат оставките

0
34
Георги Свиленски

Благодари на охраната на конгреса – не допуснала бой

Благодарности към наетата от БСП охранителна фирма за конгреса изказа зам.-председателят на партията Георги Свиленски.

Не допуснаха бой, свършиха си много добре, похвали ги той пред Би Ти Ви тази сутрин.

20-те, които излязоха да окупират микрофоните на конгреса, защото 537 не са съгласни с тях за оставка на лидера, решиха да опозорят конгреса. После излязоха отвън да крещят. Искаха да си внесат микрофони и допълнителни столове, те не поставяха идейни въпроси, заяви още Свиленски. Чухте ли идея или предложение, или тропане, викане, блъскане, продължи той.

Станислав Владимиров имаше 18 хил. гласа с подкрепата на БСП при избирането му за кмет, а на последните избори там партията имаше 3500 – питайте го къде отидоха другите гласове, от добра работа ли е? Така Свиленски коментира напускането на БСП на пернишкия кмет и 50 души от местната структура.

Тези хора никога не са работили за БСП, те са клиентела на ГЕРБ, обслужват интересите им. Спомняте си колко пъти Бойко Борисов ходи да се прегръща с него, питайте г-н Владимиров законен ли е водопроводът, в прокуратурата ли е, къде отидоха парите. Ще го питат перничани на изборите, предупреди Свиленски.

Призова кметът да си напусне и поста, след като напусна БСП, и на предстоящите избори да се яви „като какъвто прецени“. А Петър Витанов да освободи евродепутаското място. Така шефката на „Булгаргаз“ Деница Златева трябва да стане евродепутат, защото не е напуснала партията, обяви заместникът на Корнелия Нинова.

Витанов е сред изключените 14 от съботния червен конгрес.

Той може и член на Светия синод да иска да стане, ама не го искат. 500 делегати казаха, че не го искат, защото бута и блъска на микрофона и петни партията, заяви зам.-председателят.

Станишев пък я петнил, като карал Свиленски и останалите депутати да гласуват за Пеевски начело на ДАНС, както и с целувката си тогава с ДПС на Орлов мост. Това нанесло най-големите щети на БСП.

Ще се явя на изборите наесен от партията на перничани, отвърна му по-късно също от студиото на Би Ти Ви Владимиров. Пожела на Свиленски да не е толкова агресивен, защото един добър политик първо трябва да е добър човек, а не злобен. Усещам подкрепата на хората от моя град, ще го водя към това да стане такъв, какъвто го виждам в мечтите си, много обичам Перник, заяви още кметът./24 часа