Жълтопаветниците са сигнален датчик за това кога държавата е в опасност

0
422
Венелин Венев

Ако те са доволни, държавата се срива. Ако не са доволни, значи нещо е започнало да се стабилизира

Калина Андролова Снимка: фейсбук

Калина Андролова, фейсбук

Днешният парламентарен ден /вчера – бел. ред./ беше интересен. Двете воюващи политически форми пак си размениха остри удари. Едните искаха отново оставката на шефа на ДАНС от трибуната на парламента! А другите обсъждаха данните за престъпление на Атанас Атанасов, който се опитал да вербува служители от военното разузнаване.

Но само като видиш КОЙ иска оставката на Пламен Тончев, а именно ПП/ДБ, както и в частност и най-мърлявият депутат Манол Пейков, и ти става съвсем ясно, че ДАНС си върши работата отлично.

Жълтопаветниците са сигнален датчик за това кога държавата е в опасност. АКО ТЕ СА ДОВОЛНИ, ДЪРЖАВАТА СЕ СРИВА. Както през последните няколко години. Ако не са доволни, значи нещо е започнало да се стабилизира. Жълтопаветниците непрекъснато рият и подриват авторитета на нашите служби. Нека припомня как

Кирил Петков поиска в детска истерия списък с „шпиони“, които да изгони, без каквито и да е доказателства и процедурни правила.

Вие чували ли сте за такъв абсурден премиер?! Та премиерът РЪКОВОДИ всичко в държавата, включително военното разузнаване и разписва годишния план за работа на тази институция. Холивудските действия на ПП докараха държавата до пълен произвол и властова безотговорност. Засилиха и влиянието на ДПС, защото при съответната разруха на политическата система, ДПС остават неизменни.

По време на второто изслушване в парламента, а именно на бригаден генерал Венев, се получи малко тревожна ситуация, лъхаща на разграден двор. Атанасов реши да се защити, защото според него „всеки подсъдим имал право на последна дума“. И извади есемеси, изпратени от бригаден генерал Венев до няколко души, включително и такива, присъстващи в Пленарна зала. Така Атанасов се набута още повече в блатото. Опитвайки се да доказва, че не е имал намерения за вербовка и осигуряване на канал за придобиване на информация, Атанасов предостави от парламентарната трибуна именно факти за такова изтичане и за достъп до информатори.

Припомням случая. Атанасов решил да вербува през Веселин Марков, съветника на Денков, професионални разузнавачи, шефове на дирекции във военното ни разузнаване, с обещания за кариерно развитие. Операцията по вербовката обаче се провалила, защото всички знаем правилото, че не може вербовчик да вербува и води по-умни от него. Провалът във вербовъчния процес естествено води до осветяване. Атанасов е юрист, тръгнал през еди-кой си да контактва професионалисти, които могат да го вържат на панделка.

Атанасов сега заяви, че в парламента се разиграва мероприятие по манипулация, и реши да се защитава като извади есемеси на генерал Венев от сорта: „Ако не спре да реформира, пускам всичко!“…

Тоест Атанасов обвинява военното ни разузнаване, че е направило изкуствен политически скандал за неговото дискредитиране, защото ТОЙ МНОГО ИСКАЛ ДА ГИ РЕФОРМИРА! По смущението на Венев става ясно, че есемесите са автентични. Той не отрече да са неверни. Но въпросът е, какво точно казва Атанасов?! Че Венев си е говорил с някой по темата с иронични подмятания за „полицайчето“, „гнома“ и пр. Е, и? Това отменя ли неговия опит да вербова служители на военното ни разузнаване?! Отменя ли опита му да придобива информация и да търси възможности за достъп и контрол през хора вътре в структурата? Цитираните есемеси нищо не разкриват, освен че служители на военното ни разузнаване си говорят по казуса „Атанасов“ с насмешка. „Сега ще подготвя сигнала до прокурора, без да го пускам още. После ще запозная министъра си както е редно. После има няколко опции. Включително неформална среща с малкото полицайче Атанасов. И ако не спре да реформира, пускам всичко до всички медии.“

Класическа нагласа на службите! Хващат те в крачка и ползват възможностите, които твоят гаф им предоставя. Характерен маниер от палитрата инструменти на всички служби по света. И Атанасов много добре знае това.

Апропо, бригаден генерал Венев спомена, че Атанасов го молел да оглави ОБЩАТА СЛУЖБА, която Атанасов планираше да състави при въпросната „реформа“, обединявайки военното и цивилното ни разузнаване. Защитата на Атанасов, която и Денков лансира, е, че шефът на военното разузнаване участва в политическа операция. Но нека да преговорим, никакви есемеси не отменят това, че Атанасов е искал съдействие за назначаване на свои хора, искал е изпреварваща информация и формиране на опорни точки. Искал е свой човек сред зам.-директорите.

Да обърнем внимание и на следното: нашето разузнаване не работи по американско направление. Работи на Балканите, работи за придобиване на информация по руска линия, и в Близкия изток, както самият шеф на разузнаването обяви. За какво му е на Атанасов изпреварваща информация?! Не е ли интересно?! На кого ще я предоставя?! И накрая защо този сблъсък се вдига точно сега в парламента отново? Защото предстои да се гласува власт в националната ни държава и е полезно някои хора да се емоционират…