Задържаха трима грузинци за серия кражби от аптеки

0
14
Снимка: Pixabay

Единият чакал в колата, друг отвличал вниманието на аптекарките, а трети задигал парите

Задържани са трима грузинци за серия кражби от аптеки, съобщиха от полицията.

Разследването срещу тях започнало преди около три седмици, когато двама непознати влезли в аптека в централната част на Пазарджик. Докато единият от мъжете отвличал вниманието на дежурната фармацевтка с въпроси и интерес към определени продукти от щандовете на аптеката, другият проникнал в сервизно помещение и от незаключена каса успял да отмъкне сумата от 1500 лева.

След като разбрали за случилото се, работещите в обекта подали сигнал в полицейското управление. На място бил извършен щателен оглед от дежурна група, иззети били и видеозаписи от охранителните камери на аптеката.

С разплитането на случая се заели служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик, които на по-късен етап били подпомогнати от колегите им от сектор „Противодействие на криминалната престъпност “ при областната дирекция.

Със случая били запознати и служители от Главна дирекция „Национална полиция“. Те обобщили получените от страната данни и установили, че подобни случаи са регистрирани и в столицата и във Варна.

Не след дълго криминалистите идентифицирали самоличността на извършителите – трима грузински граждани, на възраст между 29 и 30 години. Установено е, че всеки от тях имал строго определена роля – един осигурявал оттеглянето с автомобил, друг отвличал вниманието на фармацевтите, а трети набелязвал мястото, откъдето да бъде извършено посегателството.

Тримата са задържани в обитавана от тях квартира в София.