Ограниченията на работното време е много по-лошо, отколкото да бъде затворен един ресторант, казва Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията
Ограниченията на работното време е много по-лошо, отколкото да бъде затворено едно заведение. Така не може да има предоговаряне с банки, наемът върви, разходите са същите, но се работи по-малко, казва Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията, заяви пред Нова телевизия.
Свалянето на ДДС-то буквално спаси ресторантьорския бранш, твърди той.
По думите му се отбелязва 40% спад на оборотите.
На въпрос какво се прогнозира за зимния сезон, при положение, че ще трябва да се седне навън, Ричард Алибегов заяви, че и той не знае. „Досега никога не сме изпадали в подобна ситуация“, каза той и поясни, че трябва да се научим да живеем с COVID-19.