Полицаи ще охраняват 4000 храма за Великден, 215 КПП-та са изградени край големите градове

0
14
Христо Терзийски

Няма да има КПП-та край църквите, униформените ще следят дали се спазват мерките срещу епидемията

Проверени са всички православни църкви, на над 1000 храма се обърна специално внимание. 148 са писмените предупреждения за спазване на мерки, съобщи на брифинг директорът на пожарната Николай Николов.

„Нека бъдем внимателни със свещите в храмовете – дори вкъщи, нека свещите бъдат поставени стабилно, за да няма пожари. Надяваме се, че повече хора ще си останат вкъщи“, каза Николов.

„На територията на цялата страна са изградени КПП на входовете и изходите на областните центрове. Общо КПП-та за страната са 215. Ще засилим присъствието на полицаите, за да избегнем безсмислените пътувания“, каза още директорът на полицията Христо Терзийски.

‘Ще засилим контрола за проверки и на декларациите на контролните пунктове, за да преустановим случаите на хора, които нямат неотложна необходимост, да пътуват от една до друга точка“, допълни още той.

За Великденските празници полицаи ще охраняват 4000 православни храма. Край църквите няма да има КПП-та, полицаите само ще следят дали се спазват противоепидемичните мерки, обясни главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Нека хората да не забравят, че „Пътна полиция” също работи – ще се следи за висока скорост и други нарушения на пътя“, разкри Терзийски.

„Призовавам всички да спазват мерките – опитваме да опазим животи“, апелира директорът на полицията.