Бандата, обирала банкомати, се призна за виновна и получи ниски присъди

Получиха по шест месеца затвор

0
277
банкомати
Джипа на бандитите, зарязан край Перник. СНИМКА: МВР

Грабителите върнали и парите от взривения банкомат в Сапарева баня

Съдът наложи ефективни присъди на четиримата мъже, извършили кражба на пари от банкомат в град Сапарева баня, съобщиха от МВР и прокуратурата.

Красимир Йорданов-Джонката, Кирил Микев и Тодор Богданов взривиха банкомат в Сапарева баня на 9 ноември 2017 г. При бягството си с джип „БМВ“ обаче попаднаха на полицейска засада край Перник. При обира бяха прибрали 8700 лева. Бандитите избягаха в планината, но бяха задържани по-късно.

Заедно с тях беше заловен и техен съучастник от Перник.

В ранните сутрешни часове на 9 ноември 2017 г. тримата мъже отнеха касета с пари в размер на 8 700 лева. При огледа бе установено, че престъплението е извършено чрез взривяване на вратата на АТМ-устройство на банка в града. При взрива бяха нанесени щети на обща стойност от 21 280.58 лева. По-късно те направиха опит да отнемат и други касети, съдържащи 17 400 лева, но престъплението бе осуетено след намеса на полицейски служители от РУ – Дупница.

В хода на работата бе установен и техен помагач. Изяснено бе, че те са се придвижвали с откраднат лек автомобил „БМВ Х5“и регистрационна табела, издадена за друго превозно средство. След намесата на полицията те бяха установени, заловени и предадени на органите на съдебната власт, съобщават от МВР. 

Вчера съдът одобри споразумението, сключено между Районната прокуратура – Дупница и защитата на четиримата подсъдими, извършили в съучастие кражбата. Пред магистратите подсъдимите са се признали за виновни за извършените от тях престъпления.

На всеки от тях е определено наказание от по шест месеца „лишаване от свобода“ при първоначален общ режим на изтърпяване. Имуществените вреди от престъплението също са възстановени.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here