Бандата, обирала банкомати, се призна за виновна и получи ниски присъди

Получиха по шест месеца затвор

0
286
банкомати
Джипа на бандитите, зарязан край Перник. СНИМКА: МВР

Грабителите върнали и парите от взривения банкомат в Сапарева баня

Съдът наложи ефективни присъди на четиримата мъже, извършили кражба на пари от банкомат в град Сапарева баня, съобщиха от МВР и прокуратурата.

Красимир Йорданов-Джонката, Кирил Микев и Тодор Богданов взривиха банкомат в Сапарева баня на 9 ноември 2017 г. При бягството си с джип „БМВ“ обаче попаднаха на полицейска засада край Перник. При обира бяха прибрали 8700 лева. Бандитите избягаха в планината, но бяха задържани по-късно.

Заедно с тях беше заловен и техен съучастник от Перник.

В ранните сутрешни часове на 9 ноември 2017 г. тримата мъже отнеха касета с пари в размер на 8 700 лева. При огледа бе установено, че престъплението е извършено чрез взривяване на вратата на АТМ-устройство на банка в града. При взрива бяха нанесени щети на обща стойност от 21 280.58 лева. По-късно те направиха опит да отнемат и други касети, съдържащи 17 400 лева, но престъплението бе осуетено след намеса на полицейски служители от РУ – Дупница.

В хода на работата бе установен и техен помагач. Изяснено бе, че те са се придвижвали с откраднат лек автомобил „БМВ Х5“и регистрационна табела, издадена за друго превозно средство. След намесата на полицията те бяха установени, заловени и предадени на органите на съдебната власт, съобщават от МВР. 

Вчера съдът одобри споразумението, сключено между Районната прокуратура – Дупница и защитата на четиримата подсъдими, извършили в съучастие кражбата. Пред магистратите подсъдимите са се признали за виновни за извършените от тях престъпления.

На всеки от тях е определено наказание от по шест месеца „лишаване от свобода“ при първоначален общ режим на изтърпяване. Имуществените вреди от престъплението също са възстановени.