Борисов: Младежът от Пловдив е направил чудовищни бомби

0
441
премиер
Бойко Борисов

МВР никога не са били по-добре окомплектовани, обяви премиерът

Никога МВР не са били по-добре окомплектовани. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на церемонията за връчване на ключовете на нови 346 автомобила на областните дирекции на МВР и на жандармерийските подразделения в страната.

С тези коли полицаите ще преследват престъпници, много са хубави – 6 скорости, 130 коня близо, много икономични, бензинови. Новите коли са 346 за 9 милиона лева, посочи премиерът.

Полицаите, които ги карат, ще бъдат доволни, допълни той.

Взимаме бензинови автомобили, защото виждате рестрикциите към дизела в Европа вървят с бясна скорост, допълни той. По думите му може да дойде време и в България да се произввеждат такива автомобили.

По думите му от времето, когато е бил главен секретар, досега разликата в окомплектоването на МВР е от земята до небето.

Премиерът коментира още темата с вербуваното от Ислямска държава 16-годишно момче от Пловдив.

Подготвяме се да направим един антитерористичен център, случаят в Пловдив ни даде основание. Сутринта имахме един съвет за сигурност. Ситуирали сме мястото, като станем готови ще го финансираме. Много тихично ще го направим, каза Борисов, като отново подчерта, че колкото по-малко се говори по случая, толкова по-добре.

Той помоли при такива случаи като в Пловдив медиите да не се изкушават в “жълтениите” и благодари на тези, които не са го направили.

Не знаем дали няма и други такива случаи. Не трябва да се губи доверието към институциите в такива случаи. Хората от службите не се изкушават да оповестяват информация, категоричен е той.

МВР показаха само видео с бомбите. Това са чудовищни, мръсни бомби и са няколко пъти по-силни от тези в Сарафово, обясни премиерът.

Помолих колегите от Отряда за борба с тероризма, с които съм служил, да отидат да ги видят- те казаха, че това са чудовищни, мръсни бомби, които взривяват и убиват много хора, и са няколко пъти по- силни от тези в Сарафово, кза той.

Кой е човекът, кое е семейството му- всеки може да се сдобие с тази информация като тръгне по улиците на Пловдив, за 1-2 часа един добър журналист ще стигне до хората. Въпросът е в изкушението да го напишеш и да се направиш на велик, в случая това ни носи щета“, коментира Борисов.

Няма как да не оповестим случая, защото влиза в съда. Не можем да го скрием, влиза в съда“, допълни той.