БСП събирали подписи срещу сделката за ЧЕЗ в райони, извън обхвата на дружеството

Това са елементарни пиар акции, обяви Валентин Николов

0
74
чез
Снимка: архив

Думите, които изрича Корнелия Нинова са лъжа, обявиха от партията

ГЕРБ обвини лидера на БСП Корнелия Нинова в лъжа заради ЧЕЗ. Според ГЕРБ подписите срещу сделката за ЧЕЗ са събирани от райони, които са извън обхвата на дружеството.

Това заяви народният представител от ПГ на ГЕРБ Галя Василева по време на брифинг в Народното събрание.

По-рано от столетницата внесоха 200 000 подписа срещу продажбата на фирмата.

За пореден път от ГЕРБ доказват, че думите, които изрича Корнелия Нинова, са лъжа и че тя заблуждава общественото пространство с неверни факти“, посочи депутатът. По време на брифинга бяха показани снимки, взети от социалните мрежи и сайта на БСП. Фотосите доказват, че подписи са събирани от жители на Стара Загора, Русе, Велико Търново, Пловдив, Брацигово, Пещера.

Хората от тези градове не са клиенти на ЧЕЗ. „Днес ГЕРБ обясняват защо наричат Корнелия Нинова „Г-жа Лъжа““, заяви Александър Иванов от ГЕРБ. Според ГЕРБ опозицията си позволи да изложи българските граждани. „За съжаление пак опираме до PR акции и продукт, Който не създава стойност“, посочи Валентин Николов. По думите му е абсурдно да се смята, че КЕВР трябва да спира сделка при внасяне на повече от 200 000 подписа срещу нея. „Народните представители на БСП дали са се подписали в тази подписка, защото те ще трябва да носят отговорността за евентуалните щети, които биха нанесли с тази подписка“, посочи още депутатът.