Българските „жълти жилетки“ се оказаха червени олигарси

Симо Симов, собственика на петролна база "Антон" плаши с блокади границите

0
1006
жилетки
Манолова във влака. Вляво е червеният бизнесмен Симо Симов от Антон. Инцсенировка на пострадали граждани.

Тарторът на протестиращите игра „онеправдан“ гражданин в театъра на Мая Манолова

От Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива (НСТПГ) са готови на незабавни и безкрайни протестни действия още тази седмица, ако не бъде преразгледан Законът за административното регулиране на икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход.

На пресконференция днес говорителят на НСТПГ Симо Симов се закани, че ако исканията им не бъдат чути, превозвачите са готови на протестни действия още през седмицата. Протестът ще бъде обявен два дни по-рано, както е по закон.

Протест се очаква във всички градове на страната, границите също се очаква да бъдат блокирани и затворени. Превозвачите ще излязат на протест с жълти жилетки, на които ще бъде изписано „Национално сдружение търговци и превозвачи на горива“ и „Лобистките закони ни убиват“. Поръчани са над 1 000 жълти жилетки.

След толкова вайкане в социалните мрежи как в България няма „смели и достойни“ хора да бъдат като френските „жълти жилетки“ най-сетне се намериха и у нас такива хора би казал някой.

Нооо с едно голямо ноооооо….

Главната „жилетка“, която плаши с блокади на пътища и граници, е червеният олигарх Симо Симов, собственик на фирма „Симов Ойл“ и петролната база в софийското село Антон.

Симов „изгря“ на хоризонта в началото на ноември миналата година по време на злополучния тур на Омбудсмана Мая Манолова по влаковете на БДЖ. Манолова, силно афектирана от факта, че правителството иска да и вземе колата на НСО, тръгна по „приемни“ във влаковите купета да се среша с онеправдани граждани.

Измамата бе разкрита още на първия ден, когато Манолова седна сред „редови граждани“ във влака София-Варна.

Сред „онеправданите“ се оказа и въпросният Симо Симов, стиснал куфарче в ръка.

В община Антон е публична тайна, че мъжът е един от назначените червени бизнесмени, получил „червено куфарче“.

Вози се на модерни скъпи джипове. Зарежда с горива общини в София област.

Синът му Владислав Симов е бивш председател на ОбС-Антон от БСП предишен мандат. Другият му син е активен червен партиен активист.

Така, че „жълтите жилетки“ се оказаха обикновени червени олигарси, вероятно със спуснати от „Позитано“ 20 указания за протести, след провала на ноемврийските такива, пак организирани от БСП и вдъхновени от президента Румен Радев.