Военна прокуратура: Човешка грешка не е причинила падането на хеликоптера

Най-вероятно причината е техническа неизправност

0
233
пилоти
Двамата пилоти са загинали заради малкото летателни часове.

Пилотите капитан Пламен Пантелеев и капитан Стоян Неделчев са загинали на място

Във връзка с инцидента с военния хеликоптер, Пловдивска военно-окръжна прокуратура е образувала досъдебно производство при условията на неотложност, съобщават от държавното обвинение.

Местопроизшествието е посетено незабавно от трима прокурори от Военно окръжна прокуратура – Пловдив, които са започнали разследване, бил е извършен първоначалния оглед и свързаните с него действия. Днес престоят още огледи от разследващи и експерти, разпити на свидетели и събиране на писмени доказателства.

До момента е установено, че около 20,30 часа на 11 юни, при извършване на планов тренировъчен полет, военен хеликоптер Ми-17 е аварирал и е паднал от 20 метра в района на авиобаза Крумово. 

На място са загинали двамата пилотиращи офицери – капитан Пламен Пантелеев и капитан Стоян Неделчев, а третият член на екипажа – бордния механик офицерски кандидат Алексей Каменов, е бил приет в болница в тежко състояние с няколко фрактури, но без опасност за живота.

Причината за инцидента не е установена до момента, като най- вероятна такава за авиозлополуката е от техническо естество. Няма данни за човешка грешка. Разследването се провежда интензивно, след събиране на необходимия обем доказателствен материал, ще бъдат назначени съответните технически експертизи.