Заради многото прегазени пешеходци: Премахват цветните пешеходни пътеки

Трябвало да бъдат чисто бели, без надписи

0
120
пътеки
Пешеходните пътеки са в окаяно състояние, показва проверката.

30 души са загинали от началото на годината на „зебри“

Премахват цветните пешеходни пътеки. Причина за това са големият брой загинали и пострадали пешеходци. Това стана ясно след среща в МВР на министър Радев с главния прокурор Цацаров и министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Главният прокурор Сотир Цацаров коментира , че много от пътеките тип „зебра” в страната не отговарят на посочените в закона норми. Той допълни, че започва проверка на всички пешеходни пътеки в страната, която трябва да приключи до края на месец февруари.

От началото на месец ноември до момента – загиналите пешеходци в страната са около 30 души. Главният прокурор Сотир Цацаров коментира, че е недопустимо ежедневно да се газят и убиват хора на пешеходни пътеки. Той допълни, че деца, които са научени от родителите си на правилата за безопасно движение и пресичане са прегазени или убити от водачи, които не спазват закона.

„Някой ще каже, че зимата не е най-подходящият сезон за началото на такава проверка,но за смъртта подходящи сезони няма. Целта ни е да установим местата, на които пешеходните пътеки са почти невидими или са видими по такъв начин, че са в тотално отклонение от изискванията „, категоричен бе той.

Според главния прокурор цветните пешеходни пътеки не отговарят на нормативните изисквания. Те трябва да са бели, без никакви символи и надписи.