Катя, която прегази полицай в Пловдив, влиза в затвора за 2,4 години

Осъдиха я за причиняване на смърт по непредпазливост

0
227
полицай
Катя Лерца

Върховният касационен съд потвърди окончателната й присъда

Върховният касационен съд потвърди окончателно присъда, по обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Пловдив, от две години и четири месеца „лишаване от свобода“ спрямо Катя Лерца, за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на автомобил, съобщиха от прокуратурата.

Върховният касационен съд потвърди окончателно присъда, по обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Пловдив, от две години и четири месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим, спрямо Катя Лерца, за това, че на 13.05.2017 г., в гр. Пловдив, при управление на моторно превозно средство, е нарушила правилата за движение и по непредпазливост е причинила смъртта на Д. П. – престъпление по чл. 343, ал.1, б. в, вр. чл. 342, ал.1 от НК.

В хода на разследването е установено, че Катя Лерца се е движела с превишена скорост в населено място, не е реагирала своевременно на опасността от удар на пострадалия, който бил полицейски служител, и вместо екстрено спиране е предприела смяна на лентата за движение на автомобила, като това са и причините за настъпване на произшествието.

С решението си ВКС потвърждава присъдата и то е изпратено от Прокуратурата за привеждането й в изпълнение.