Отстраниха от работа зам.-шефът на Централния софийски затвор

Проверката по повод избягалите затворници показала много тежки нарушения

0
215
затвор
Снимка: архив

Властта обсъжда поставянето на заглушителни устройства зад решетките

Информацията, събрана по случая с избягалите затворници, доказва, че има много тежки нарушения. Това заяви министърът на правосъдието Цецка Цачева по време на заседание на Комисията по правни въпроси. Изслушването е относно напредъка по реализацията на приоритетите на Българското председателство.

Думите й са в отговор на въпроса на заместник-председателя на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков относно бягството на двамата рецидивисти от Софийския затвор. „Във връзка със започналите дисциплинарни производства с моя заповед и с цел да бъдат съхранени и обезпечени доказателствата временно съм отстранила от работа заместник-началника на Софийския затвор“, посочи тя. По думите й още в деня на бягството е разпоредена проверка.

„12 лица са индивидуализирани като допуснали нарушения, както и такива, които са на ръководни позиции“, подчерта Цачева. По думите й се очаква и още един доклад. „Информирана съм, че много прецизно се изследват заглушителните устройства, които вече са въведени в затвора в Белене, както и възможността да бъдат използвани и в други места за лишаване от свобода“, допълни правосъдният министър.