Патриотка получи 3 години условно за трафик на мигранти

Подсъдимите се опитаха да заблудят следствието, но не можаха, обявиха от прокуратурата

0
140
патриотка
Анелия Велева (вдясно) с лидера на ВМРО и настоящ военен министър Красимир Каракачанов

Анелия Велева размислила в ареста и се призна за виновна в съда

Трафикантите на бежанци, които бяха заловени при спецакция на АМ „Тракия” край Пловдив през юли, се признаха за виновни, съобщи TrafficNews.bg.

Te сключиха споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от Пловдивския Окръжен съд, с което те получават 3 години условна присъда с 5 години изпитателен срок. Всички ще трябва да заплатят и 5000 лева глоба.

Сред тях е и партийният активист на НФСБ  от Костинброд Анелия Велева. За нейния арест пръв съобщи Breaking.bg Доскоро тя твърдеше, че е невинна, но престоят в ареста я накарал да размисли, обясни адвокатката на Велева Росица Драгинова.

„Подсъдимите се опитаха да заблудят разследващите, но не успяха. Всички признават вина, конфискувани са и автомобилите, с които са превозвани бежанците”,  заяви Атанас Илиев-говорител на Районна прокуратура.   Съдът поиска промяна на споразумението, с което се конфискуват и другите две коли, които били използвани за ескорт.

Шестима души бяха арестувани през юли за трафик на бежанци.

Групата е била наблюдавана от 2 месеца и в събота полицаите заложили капан на автомагистрала „Тракия“. Трафикантите на бежанци използвали четири автомобила, като първият бил пилотен, а в следващите два превозвали двама сирийци и четирима афганистанци.