Рашидов за „Ало Банов“: Има дело в съда по случая

То е за изплащането на неустойка на фирмата

0
133
прокуратурата
Кристиян стана обвинеям

Прокуратурата се самосезира по записа на Йончева

Реагирал съм на случая с „Ларгото“ и съм го изпратил на съд още тогава, въпросите са към друг. Това каза председателят на Комисията по култура и медии и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов пред журналисти във връзка с разследването на говорителя на „БСП за България“ Елена Йончева по аферата „Ало, Банов съм“, предаде агенция „Фокус“.

Във връзка с документите за строителството на обект – „Ларгото“, културно-комуникационен комплекс „Сердика“ 2-3 етап, Рашидов заяви, че става въпрос за забавяне на строителя. „Казвам, че съм подписал заповед да отиде на съд тази неустойка за неспазване. Втора инстанция чакаме. Реагирал съм. За всичко останало въпросите са към друг“, каза още Вежди Рашидов.

Той обясни, че е проверил през правна дирекция, че като се е върнал от лечението си от Германия е подписал заповед да се заведе дело да се изплати неустойка за забавени срокове. Рашидов обърна внимание, че са минали европейски и всякакви одити относно обекта „Ларгото“, културно-комуникационен комплекс „Сердика“ 2-3 етап.

Главният прокурор Сотир Цацаров се самосезира по повод записа на Йончева, съобщиха от прокуратурата.

По повод изнесените днес на пресконференция на ПП БСП от народния представител и журналист Елена Йончева данни за корупционни действия на министъра на културата Боил Банов от времето, когато е бил зам.-министър, главният прокурор Сотир Цацаров се самосезира и разпореди незабавно извършване на проверка.

Проверката е възложена на Специализираната прокуратура предвид качеството на лицето, за което са представени данните и твърденията за извършени корупционни прояви, в резултат на които е опростена неустойка на изпълнителя в размер на 700 000 лева.

Още днес ще се пристъпи към изискване на цялата документация по сключването и изпълнението на договора за строителство на обект „Ларгото“, културно комуникационен комплекс „Сердика“ 2- 3 етап. Ще бъдат снети и обяснения от лицата, имащи отношение към случая, допълниха от държавното обвинение.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here