Роми нападнаха полицаи в Сливен

Униформените стреляли със стоп-патрони

0
71
Снимка: архив

10 души от махала „Надежда“ са в ареста

Трима полицейски служители са пострадали в Сливен след като са се отзовали на сигнал за силна музика в ромска махала. Инцидентът е станал снощи в квартал „Надежда” в града.

Униформените, които са насочени към мястото, са наредили музиката да бъде намалена, но хората са отказали. Последвала съпротива и вълна от хвърлени бутилки и камъни срещу полицаите.

Сигналът постъпва в полицията малко след 22 часа. Към мястото веднага са насочени полицейски автопатрули. При пристигането си униформените заварили група от хора, които отказали да изпълнят полицейските разпореждания да намалят музиката и да предоставят документите си за самоличност.

При опит да бъдат задържани, двама от тях, които били във видимо нетрезво състояние, започнали да хвърлят твърди предмети и бутилки срещу полицаите, да ги обиждат и заканват.

Съпротивата била толкова категорична, че се наложило униформените да се изтеглят от мястото и да извикат подкрепление.

При последвалото влизане на екипите в махалата са задържани 10 души. По време на акцията униформените са използвали стоп патрони. Пострадали са трима от полицаите, двама от които са прегледани и пуснати за домашно лечение, а един е оставен за наблюдение в болница.