Още шест души са болни от коронавирус у нас

0
66
България реално е във война.

Така заразените станаха 37

Има нови 6 случая на болни от коронавирус.Това съобщи генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, директор на Военномедицинската академия (ВМА) и  ръководител на Оперативния щаб за борба с коронавируса.

Така случаите на заразени с коронавирус у нас стават 37, два от тях – смъртни.

Към днешния ден са изследвани 157 проби в София, във Варна – 9, а в Стара Загора – 17. Във Варна и Стара Загора пробите са отрицателни. Във ВМА има 5 нови случая и една проба в Националната лаборатория. Там се очаква потвърждението на още 9 проби, поясни Мутафчийски.

„Заразените са от различни възрастови групи. Двама от тях са роднини на вече приети във ВМА. Другите са нови и изникват съвсем неочаквано“, уточни той на редовния брифинг в 17 часа.

По-рано през деня живота си загуби пациентът, който беше настанен в „Пирогов“. Дни по-рано почина и съпругата му.

„Във ВМА имаме настанение 9 пациенти с коронавирус. В „Пирогов“ бяха двамата починали и потвърдения от снощи случай. Пет са в Белодробната болница, на които утре, ако им се докаже първа отрицателна проба, ще бъдат под домашна карантина. Трима са в Плевен, там има един нов пациент. И двама пациенти са в Габрово“, обясни Мутафчийски.

В световен мащаб заразените са 149 хиляди, внимателно се следи положението в Гърция. България пък все още се намира долу в кривата на кризата, информира генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.