4500 нарушения в договори на здравната каса

0
31
Иван Маджаров Снимка: БЛС

Разкрила ги проверка на прокуратурата

Проверка на Върховната административна прокуратура констатирала  4500 нарушения в договори, сключвани със Здравната каса, съобщи Нова тв.

„Многократно в публичното пространство излиза информация за нарушения. Констатираните са над 4000. Затова е важно да знаем колко са наказаните и на колко хора е отнето правото да практикуват. Трябва да се разбере колко от обвиненията са паднали след обжалване”, заяви председателят на Българския лекарски съюз /БЛС/ Иван Маджаров.

Той коментира и възможността да бъде прекратена практиката с неправомерните доплащания за медицински услуги. „До голяма степен медицинските дейности в нашата страна не са остойностени правилно, те са недофинансирани. В този случай изпълнителят винаги ще търси някакъв начин, а в случая, това е най-некоректният. Всяка година се увеличават средствата за здравеопазване, но все още те са най-ниските в Европа на глава на населението”, каза още председателят на БЛС.

Относно предстоящия протест на медицинските служители, Маджаров заяви, че всеки ма право да протестира за справедливо заплащане. „Това е достойно поведение. Този съсловен натиск трябва да бъде насочен към формирането на бюджета, който се отделя за здравеопазване”, обобщи той.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here