Борисов: България продължава да вярва в ЕС

Шефът на Европарламента Антонио Траяни е на визита в София

0
71
борисов
Премиерът Борисов посрещна шефа на Европарламента. СНИМКА ПРЕСЦЕНТЪР НА МС

Според премиера страната ни е една от държавите, в които има най-малко евроскептицицзъм

България е една от държавите, в която има най-малко евроскептицизъм, а българският народ продължава да вярва в ЕС. Това каза премиерът Бойко Борисов в началото на пленарното заседание между членовете на българското правителство и делегацията, водена от председателя на ЕП Антонио Таяни, съобщиха от правителствената информационна служба.

България е една от държавите, в която има най-малко евроскептицизъм. Ние сме една от държавите, които можахме да направим разлика от това да сме във Варшавския договор и Съвета за икономическа взаимопомощ и да сме в ЕС. Това беше един осъзнат избор и неслучайно българският народ продължава да вярва в ЕС“, заяви премиерът.

Вие сте представители на волята на всички европейски народи, бидейки в ЕП. Още веднъж с радост и уважение – добре дошли в България. Добре дошли сте да окажете помощ за предстоящите месеци на Българското председателство, защото искаме да помогнем, макар и със скромните си възможности, по основни теми да придвижим ЕС напред“, добави Бойко Борисов.