Борисов: Имаме два приоритета-благоустрояването на градовете и привличане на нови инвеститори

0
105
Борисов в Крумовград. СНИМКА: ПРЕСЦЕНТЪР НА МС

Искаме модерни ресори – киберсигурност, управление на IT технологии, обяви премиерът по повод номинацията за еврокомисари

Благоустрояването на градовете и привличането на повече инвеститори у нас – върху тези два приоритета на правителството акцентира министър-председателят Бойко Борисов при откриването на рудник „Ада Тепе“ на „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД.

Пред служителите на компанията премиерът Борисов отбеляза доброто изпълнение на редица програми на правителството, които допринасят за по-добрия облик на населените места. „Може би като сте идвали – сте видели пътя от Кърджали до Момчилград и Крумовград. Някои от вас може да си спомнят свлачищата, просто нямаше път, беше отнесен на няколко места“, отбеляза премиерът Борисов. Той добави, че в инфраструктурата в региона са вложени десетки милиони, за да дойдат милиарди инвестиции.

Премиерът Борисов изтъкна значението на разкриването на повече работни места и осигуряването на добри възнаграждения. „Стотици български граждани – мюсюлмани и християни, работят тук. Догодина март месец 2700 лева ще е средната заплата, сега е 2100. Ще продължим в тази посока“, заяви още при откриването министър-председателят Бойко Борисов.

Над 1 милиард лева са инвестициите на „Дънди Прешъс Металс“ ЕАД в България. Компанията стартира дейността си преди 15 години в Челопеч, като над 860 млн. лв. са средствата, вложени в модернизация, подобряване на условията на работа, опазване на околната среда в града и района. В Крумовград инвестициите са 280 млн. лв. досега. Около 300 души работят в компанията в града.

Премиерът Бойко Борисов съобщи в Кърджали появилата се в „Политико“ новина, че на Мария Габриел ще бъде даден ресор „Земеделие“ в следващата Еврокомисия.

В момента тя е еврокомисар по цифровизацията.

„Карате ме да коментирам глупостите, които някой си измисля“, каза той на журналистите и добави: „Омръзна ми от жълтите ви новини и измишльотините, които ме карате да коментирам“.

„Искаме модерни ресори – киберсигурност, управление на IT технологии. Това сме го заявили преди месец и половина в мое лице пред ЕК. Какво ще направиш с ресор земеделие – там парите са разпределени. Омръзнаха ми жълтите ви новини. Ясно и точно ви казвам – ресорът, който е сега, плюс разширение към него искаме, отсече премиерът“, каза още премиерът.